facebookicon ua

   

Закарпатський обласний угорський драматичний театр представляє: 

csehov optimized

 Одноактні комедії

Товариство театру вперше представило три твори Антона Павловича Чехова — «Ведмідь», «Про шкоду тютюну» та «Освідчення» — два десятиліття тому, у 1997 році, під режисурою Аттіли Віднянського. Успіх вистави з тих пір залишається незмінним — і це не випадково.

У комедії «Ведмідь» Єлена Іванівна Попова (Неллі Сюч) у ролі вдови, яка сумує і усамітнюється від світу, поки до неї не приходить Григорій Степанович Смирнов (Йожеф Варга) через давній борг. Спір між боржником і кредитором на сцені поступово переростає у класичне протистояння чоловіка і жінки, яке, зрештою, перетворюється на закохану пристрасть. Слуга Лука, якого грає Жолт Трілл, стає надійним джерелом гумору.

У монодрамі «Про шкоду тютюну» Іван Іванович Нюхін (Жолт Трілл) читає лекцію перед глядачами. Оповідь, що здається веселою на перший погляд, поступово розкриває образ безпорадного чоловіка та батька, який живе під тиранічною владою. Його сповідь про життя, сім’ю і придушений талант, що починається з гумору, поступово викликає у глядачів співчуття, жалість і смуток.

У комедії «Освідчення» землевласник Іван Васильович Ломов (Ласло Тот) має намір свататися до дочки сусіда Чубукова (Жолт Трілл), старої діви Наталії Степанівни (Андреа Качур). Проте через складний характер Наталії цей процес не проходить гладко. Те, що здавалося зустріччю з лагідною дівчиною, перетворюється на комедію сварок, істерик та ображеної гордості, через що Наталія спочатку виганяє нареченого, а потім за допомогою батька повертає його.

У ролях:
Неллі Сюч
Жолт Трілл
Мелінда Орос
Ласло Товт
Йожеф Варга

Творча команда:
Сценографія та костюми: Ільдіко Балла
Інсценізація та режисура: Аттіла Віднянський

Тривалість вистави: 1 година 40 хвилин. Без антракту.
Прем'єра: 1997