facebookicon ua

   

Закарпатський обласний угорський драматичний театр представляєFreja plaktUA

МЕНЕ ЗВАТИ ФРЕЯ

Історія розгортається у Швеції в наші дні.

Фрея разом із батьками живе на околиці великого міста, а її батьки займаються бджільництвом і органічним землеробством. Їхнє життя не просте, і Фрея також не почувається добре у власному тілі. У класі в неї немає друзів, а хлопець, який їй подобається (Ерік), поводиться, як «нечищена картоплина» і постійно дражнить її через бджіл і запилення. Фрея водночас відчуває сором і намагається відстоювати важливу місію своїх батьків, але також мріє бути звичайною частиною класу, однією із багатьох.

Через її замкнутість батьки вирішують відвести її до психолога, який радить вести відеощоденник. Цей щоденник і стає драматичним каркасом історії, через який Фрея може звертатися до глядачів. Чотири актори – Ваш Магдалина, Гал Наталія, Гецел Язмін і Ферку Сільвестер– зображають різних персонажів, що виникають у її зізнаннях.

Візуальний образ вистави відображає скандинавський світ через прості натуральні елементи: дерев'яні колоди-сидіння, ящики, вулики та костюми, які гармоніюють із декораціями. Ящики також символізують замкнутий світ підлітка...

Фрея найменша у класі, через що її часто ображають, як і багатьох дітей, які відрізняються – найменших, найбільших, найхудіших чи найтовстіших. Не випадково вона просить Еріка не вбивати бджіл, а уявити, що це пташки – найменші пташки, і пташок не можна вбивати. Ця аналогія зближує їх і спонукає Еріка до більш чутливого мислення, так само як, ми сподіваємося, вона вплине і на молодих глядачів.

Актори:

ФРЕЯ, 13-річна дівчина – ГЕЦЕЛ Язмін

ЕРІК, однокласник Фреї та її таємне кохання – ФЕРКУ Сільвестер

ВАНДА та АЛЕКСАНДЕР, батьки Фреї – ВАШ Магдалина, ФЕРКУ Сільвестер

Д-р САННІНГ, психолог – ГАЛ Наталія

МІРА, дивна однокласниця – ВАШ Магдалина

Лікке, незграбна однокласниця – ГАЛ Наталія

 

Творча команда:

Автор: Ханс ДАНСАР

Переклад: КОМАРОМІ Корнел

Режисер: ДЄВІ-БІРОВ Естер

Головний режисер театру: ВІДНЯНСЬКИЙ Аттіла (Заслужений діяч мистецтв України, 2001)

 

Інтерактивна молодіжна вистава. Цільова аудиторія: 12-16 років.

Вистава є частиною театрально-педагогічної програми КЗ «ЗОУДТ» ЗОР (м. Берегове).

 

Прем'єра: 13 вересня 2024 р., м. Береговe